Descrierea
Ceai de Nalba Mare frunza, 50 g, Stef Mar Valcea
Sub denumirea de nalba se cunosc mai multe plante care se deosebesc intre ele. Este vorba de Althaea officinalis L, numita popular nalba-mare, nalba-alba, de la care se folosesc florile, frunzele si radacinile; Althaea rosea, numita popular nalba-de-gradina, nalba-rosie, rujalina, trandafiri-negri, de la care se utilizeaza florile; Mlva glabra Desv. - nalba-de-cultura; Malva silvestris L. - Nalba-de-padure, colaceii-babei, malaga, de la care se folosesc florile si frunzele; Malva neglecta Wallroth, numita popular casul-popii, cas, nalba-marunta, nalba-mica, de la care se intrbuinteaza numai frunzele.
Mod de utilizare:
Actiune interna secretolitica pulmonara, emolienta, expectoranta, antiinflamatoare a aparatului respirator, renal si gastro-intestinal (datorita sebstantelor mucilagi-noase si produsilor de hidroliza ai acestora).
Intern, sub forma de ceai (macerare la rece), la inflamatiile cailor respiratorii (tuse, bronsita, laringita) precum si in infectiile renale si tulburari gastro-intestinale. Extern: actiune emolienta si antiinflamatoare. Frunzele si florile se utilizeaza extern sub forma de cataplasme, ca emolient si calmant. Se recomanda in laringite, traheite, spalaturi vaginale, ten uscat. Frunzele de nalba in amestec cu flori "de musetel si cu capsule de mac dau o buna gargara pentru amigdalite si abcese dentare.
Sub forma de clisma se folosesc in hemoroizi. Pe tenul uscat si cu riduri se folosesc comprese care se tin timp de 10-15 minute. Radacinile tinute in gura inlatura raguseala, iar la copii se folosesc pentru a favoriza aparitia dentitiei.
Intern: macerare la rece o lingura de radacina in 200 ml apa, la temperatura camerei, timp de 25 minute; dupa strecurare se adauga un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, pentru a nu se produce iritatii stomacale. Cantitatea se bea fractionat, in 4-5 reprize in decursul unei zile, indulcit.
Extern: infuzie - 2 linguri de frunze in 200 ml apa clocotita; se utilizeaza in furunculoza. Decoct: 20 g radacina la 100 ml apa rece; se fierbe timp de 20 minute; se utilizeaza sub forma de gargara, in afectiuni ale gatului (laringite, traheite) si in spalaturi vaginale. Decoct (in cosmetica): 30 g radacina maruntita la 450 ml apa rece; se fiebe 15 minute; se utilizeaza sub forma de comprese pentru tenul uscat si riduri.
Prezentare:
50 g
Сaracteristicile
Codul produsului | 5526 |
Categoria | Ceaiuri, Băuturi |
Brand | Stef Mar Valcea |
Volum | 50 g |
Livrare din | România |
Suplimente populare
Toate produseleS-ar putea să-ţi placă şi
Comentarii
Nu există comentarii despre acest produs.
Descoperiți mai multe în Healthblog
Secretele unei protecții solare fiabile: Cum să menținem tinerețea pielii
Principiile de bază ale unei digestii sănătoase: ce ajută la menținerea sănătății stomacului
Proteine pentru creșterea masei musculare: alimente cu conținut ridicat de proteine, alimentație corectă
Bestsellere
Recomand! Găsești usor ce ai nevoie, am apreciat diversitatea mare de produse si profesionalismul. Mulțumesc!