Selectați orașul

Selectați ţara

  • Italia
  • Ucraina
  • România

Util

Insomnie: cauze, simptome, tratament

Insomnia este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate in randul adultilor. Este o tulburare de somn caracterizata prin dificultati la adormire si/sau la mentinerea somnului. Cauzeaza probleme de somn care afecteaza desfasurarea activitatilor zilnice si calitatea vietii. Daca insomnia nu este tratata, poate duce la privare de somn, legata de numeroase riscuri pentru sanatate.

Mălina Mancaș 29 august, 2023 5 min citit

Cum sa vindeci chiar si cea mai urata mahmureala?

Mahmureala pare a fi modul in care organismul ne reaminteste despre pericolele excesului de alcool. Se refera practic la un set de simptome care apar ca urmare a consumului excesiv de alcool. Mahmureala incepe de obicei la cateva ore dupa ce incetati sa beti bauturi cu alcool. Simptomele pot varia ca intensitate, in functie de fiecare persoana in parte si de tipul si cantitatea de alcool consumata.

Mălina Mancaș 11 august, 2023 5 min citit

Alergia la ambrozie: simptome, tratament, medicamente

Alergia la ambrozie este des intalnita, polenul de ambrozie fiind cea mai frecventa cauza pentru febra fanului. De obicei, alergia la ambrozie apare in perioada august-septembrie. Aceste grauncioare de polen sunt raspandite cu usurinta cu ajutorul vantului. Exista mai multe specii din acest gen, dar cea mai raspandita este Ambrosia artemisiifolia. O singura ambrozie poate sa produca aproximativ 1 miliard de boabe de polen pe sezon si acel polen este transportat de vant, circuland astfel pe distante foarte mari.

Mălina Mancaș 28 iulie, 2023 5 min citit

Cele mai bune produse de protectie solara

Nu mai este o noutate faptul ca radiatiile solare sunt legate direct de riscul de cancer cutanat. Sigur ca este important sa petrecem timp in aer liber, dar trebuie sa facem acest lucru in orele cu un nivel mai redus al radiatiilor (dimineata si seara mai ales) si sa ne protejam pielea de soarele in exces.

Mălina Mancaș 10 iulie, 2023 5 min citit

Dureri de stomac - cauze și tratament

Cu totii ne confruntam din cand in cand cu dureri de stomac. De fapt, durerea de stomac este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Durerea abdominala poate fi localizata sau generalizata.

Mălina Mancaș 19 iunie, 2023 5 min citit

Ce este cistita si cum se trateaza?

Cistita se refera la inflamatia vezicii urinare. De obicei este cauzata de o infectie bacteriana. Reprezinta cel mai frecvent tip de infectie a tractului urinar. Poate fi usoara sau severa.

Mălina Mancaș 02 iunie, 2023 5 min citit

Cauzele, simptomele si tratamentul gastritei

In caz de gastrita, mucoasa stomacului devine iritata sau inflamata. Pot aparea simptome ca durere, indigestie si stare de rau. Exista doua forme de gastrita – gastrita acuta ce apare brusc si gastrita cronica ce apare trepta.

Mălina Mancaș 21 aprilie, 2023 5 min citit

Ultimele articole

Articole populare

Adăugat în coş
Mergi la coş