Selectați orașul

Orașe populare:

Selectați ţara

  • Belgia
  • Franța
  • Olanda
  • România
  • Ucraina
  • Germania
  • Italia
  • Austria

Util

Cum ajută magneziul organismul și cum să îl luați corect

Majoritatea dintre noi știm doar că în cazul lipsei de magneziu apar crampe în picioare. Dar de fapt, spectrul proprietăților sale pozitive este mult mai larg. Magneziul are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge, creierului, oaselor și îmbunătățește funcția intestinului. Fără magneziu, multe procese vitale din organism s-ar opri pur și simplu. Despre beneficiile magneziului pentru organism și cum să-l luați corect, vă povestim în articolul nostru.

Echipa Liki24 26 iunie, 2024 7 min citit

Proteine pentru creșterea masei musculare: alimente cu conținut ridicat de proteine, alimentație corectă

Proteinele sunt substanțe indispensabile în organism, deoarece ele sunt principalele blocuri pentru formarea celulelor, hemoglobinei, enzimelor, unui număr de hormoni și multe altele. Fără proteine nu vor fi sintetizați anticorpi care să protejeze oamenii de infecții, iar metabolismul grăsimilor, carbohidraților, vitaminelor și mineralelor se va opri imediat. Cu ajutorul proteinelor, sportivii își cresc rezistența și obțin o definiție excelentă a masei musculare, în timp ce persoanele supraponderale slăbesc.

Echipa Liki24 25 iunie, 2024 7 min citit

Biotin pentru păr: cum funcționează această vitamină și cum să o luați corect

Biotina (cunoscută și sub denumirea de vitamina B7, vitamina H, coenzima R) este o substanță solubilă în apă din grupa vitaminelor B. Este cunoscută în special pentru efectul său pozitiv asupra părului, dar această vitamină îndeplinește și alte funcții la fel de valoroase, motiv pentru care este inclusă nu doar în suplimente alimentare, ci și în medicamente. În articolul nostru de astăzi, veți afla cum și cu ce să luați biotina pentru a susține sănătatea părului și în alte scopuri, cum "funcționează", combinații utile și posibile efecte secundare.

Echipa Liki24 24 iunie, 2024 7 min citit

Acnee: vitamine, alimentație corectă, alimente interzise

Acnee (acne vulgaris, acnee obișnuită) sunt coșuri "în limbaj medical". Termenul provine din grecescul ἀκμή – înflorire, vârf. Acneea "înflorește" cel mai adesea la adolescenți, dar și adulții maturi sexual nu sunt imuni. Studiile moderne arată o legătură clară între gravitatea acneei și alimentație. Ce să nu mănânci în caz de acnee, dieta recomandată, lista alimentelor interzise și vitaminele "eficiente" pentru acnee le găsiți în articolul nostru.

Echipa Liki24 23 iunie, 2024 7 min citit

Rozacee: cum să tratați, dietă, cum să "ascundeți"

Rozacee (așa-numitele "acnee rozacee") este o boală cronică a pielii, un tip de dermatoză, care, deși nu este amenințătoare de viață, este neplăcută din punct de vedere estetic. Rozaceea apare pe față – în zonele obrajilor, bărbiei, frunții și nasului apar roșeață, vase vizibile și alte semne caracteristice. Acum vom explica cum să tratați rozaceea, care sunt cauzele acesteia, cum să ascundeți simptomele vizibile cu produse cosmetice, să identificați factorii declanșatori și să alegeți alimentația corectă pentru prevenirea agravării.

Echipa Liki24 23 iunie, 2024 7 min citit

Metode și mijloace de reducere a apetitului

Mulți oameni, în special cei care doresc să scape de excesul de greutate, se întreabă "cum se poate reduce pofta de mâncare?". Este posibil să faci acest lucru fără a afecta sănătatea? Da, este absolut posibil! Există multe metode sigure pentru reducerea poftei de mâncare – anumite "trucuri" psihologice, suplimente alimentare și chiar alimente. Citiți mai multe despre asta în articolul nostru.

Echipa Liki24 22 iunie, 2024 7 min citit

Simptomele menopauzei - cum să le ameliorați, vitamine / minerale, suplimente alimentare, alimente sănătoase

Ce este menopauza? Este o schimbare fiziologică naturală a corpului feminin, asociată cu anumite modificări ale echilibrului hormonal. Este adesea însoțită de simptome neplăcute – nu doar fizice, ci și psihice. Să vedem mai detaliat cum se manifestă simptomele menopauzei și cum pot fi ameliorate, fără a afecta sănătatea.

Echipa Liki24 20 iunie, 2024 7 min citit

Ultimele articole

Articole populare

Adăugat în coş
Mergi la coş