Închide

Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis

Codul produsului: 68392
  • Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis
Imaginea este cu titlu de prezentare

Descrierea

Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis

Indicatii:
Produse oftalmologice decongestionante şi antialergice ; simpatomimetice folosite ca decongestionante.
Spersallergeste o soluţie oftalmică cu acţiune decongestionantă, folosită ca tratament simptomatic al edemului şi hiperemiei conjunctivale din cadrul conjunctivitelor alergice, nespecifice sau catarale şi a iritaţiilor oculare minore.
Spersallergameliorează senzaţia de arsură, iritaţie, pruritul, inflamaţia şi lăcrimarea abundentă.
Spersallergeste indicat pentru tratament simptomatic al conjunctivitelor alergice sezoniere.

Compoziție:
- Substanţele active sunt: 1 ml soluţie oftalmică conţine clorhidrat de antazolină 0,5 mg şi clorhidrat de tetrizolină 0,4 mg
- Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, acid clorhidric diluat, metilhidroxipropilceluloză, clorură de sodiu, apă distilată pentru preparate injectabile

Mod de administrare:
Adulţi şi copii peste 2 ani:
-doza uzuală este de o picătură instilată în sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi.
Deşi nu există studii care să evidenţieze eficacitatea şi siguranţa administrării produsului la copii sub 12 ani, experienţa clinică a dovedit că produsul poate fi administrat la copii > 2 ani.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la ingrediente. Glaucom cu unghi îngust.

Precauţii:
La copii, doza trebuie stabilită foarte atent pentru a împiedica apariția reacțiilor adverse. Pacienților cu lentile de contact li se poate instila Spersallerg doar atunci când aceștia nu le poartă.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
Deoarece nu se ştie dacă tetrizolina traversează bariera placentară şi dacă se excretă în laptele matern, administrarea SPERSALLERGîn perioada sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului risc/ beneficiu şi sub supraveghere medicală. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Preparatele oftalmice pot produce tulburări temporare ale vederii influenţând negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Pacientul trebuie avertizat să aştepte până când tulburările de vedere dispar înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Prezentare:
10 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Сaracteristicile

Categoria Afectiuni oculare, Medicamente fara reteta. OTC
Brand Novartis
Volum 10 ml
Liki24 Astazi
800 000+
clienți
4 tari
Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria
4.7 mln
produse livrate
5 000+
farmacii partenere

Spersallerg solutie, 10 ml, Novartis comentarii

Nu există comentarii despre acest produs.