Închide

Corneregel 50 mg/g gel oftalmic, 10 g, Pharmaswiss

Codul produsului: 31463
 • Corneregel 50 mg/g gel oftalmic, 10 g, Pharmaswiss
Imaginea este cu titlu de prezentare

Descrierea

Corneregel gel oftalmic 50 mg/g, 10 g, Pharmaswiss

Indicatii:
Corneregel este un gel oftalmic, absorbit rapid la nivelul ochiului. Substanţa activă este dexpantenolul.
Dexpantenolul este transformat rapid în acid pantotenic, care este o vitamină hidrosolubilă, care intervine în numeroase procese metabolice sub formă de coenzima A.
Acidul pantotenic are un efect trofic şi stimulează proliferarea fibroblaştilor şi regenerarea tegumentelor şi mucoaselor lezate.

- tratamentul afecţiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneană (tulburări de nutriţie), degenerare corneană (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamări) şi leziuni corneene la purtătorii de lentile de contact;
- ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei şi conjunctivei oculare, arsurilor termice şi chimice;
- tratamentul infecţiilor corneene de natură bacteriană, virală sau micotică, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni corneene.

Compoziție:
- Substanţa activă este dexpantenolul. Un gram de gel conţine dexpantenol 50 mg.
- Celelalte componente sunt: cetrimidă, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Mod de administrare:

 • Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
 • Doza recomandată este o picătură gel oftalmic Corneregel aplicată în sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum şi înainte de culcare, în funcţie de severitatea şi intensitatea manifestărilor.
 • Durata de administrare nu este limitată. Trebuie să utilizaţi Corneregel până când observaţi îmbunătăţirea manifestărilor dumneavoastră.
 • Este bine să vă adresaţi unui medic oftalmolog în timpul utilizării Corneregel, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată.
 • Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, când manipulaţi tubul, vă rugăm să nu atingeţi vârful aplicator cu degetele şi nu atingeţi ochiul cu vârful aplicator. Puneţi capacul de protecţie după fiecare utilizare.

Instrucţiuni de utilizare

 • Înclinaţi capul spre spate.
 • Trageţi în jos pleoapa inferioară cu ajutorul degetului arătător de la o mână și ţineţi cu cealaltă mână tubul în poziţie verticală deasupra ochiului (fără să atingeţi ochiul).
 • Aplicaţi o picătură gel oftalmic în sacul conjunctival.
 • Țineţi ochiul deschis în timp ce îl rotiţi pentru a asigura răspândirea uniformă a gelului oftalmic.
 • Capacul de protecţie permite păstrarea tubului în poziţie verticală. Aceasta uşurează administrarea imediată şi eficientă a Corneregel.
 • Dacă vi se pare că efectul medicamentului Corneregel este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

 
Contraindicatii:
Nu utilizaţi Corneregel:
- dacă sunteţi alergic la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. 

Precauţii:

 • Înainte să utilizaţi Corneregel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Dacă purtaţi lentile de contact moi în timp ce aplicaţi o picătură de Corneregel, lentilele pot fi pătate şi pot să apară incompatibilităţi. Lentilele de contact trebuie îndepărtate şi aplicate din nou numai după aproximativ 15 minute de la administrarea Corneregel

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:

 • Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
 • Corneregel nu trebuie utilizat de către gravide sau femei care alăptează decât dacă, după evaluarea atentă, medicul dumneavoastră constată că beneficiul utilizării Corneregel depăşeşte riscurile potenţiale.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Dacă este utilizat conform instrucţiunilor, acest medicament poate determina înceţoşarea trecătoare a vederii şi pacienţii trebuie să aibă grijă când conduc vehicule şi folosesc utilaje.
 
Prezentare:
10 g

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Сaracteristicile

Categoria Afectiuni oculare, Medicamente fara reteta. OTC
Brand Pharmaswiss
Volum 10 g
Doza 50 mg
Liki24 Astazi
800 000+
clienți
4 tari
Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria
4.7 mln
produse livrate
5 000+
farmacii partenere

Corneregel 50 mg/g gel oftalmic, 10 g, Pharmaswiss comentarii

Nu există comentarii despre acest produs.