Închide

Betadine unguent, 20 g, Egis Pharmaceutical

Codul produsului: 60918
  • Betadine unguent,  20 g, Egis Pharmaceutical
Imaginea este cu titlu de prezentare

Descrierea

Betadine unguent, 20 g, Egis Pharmaceutical

Indicații:
Soluția de Betadine: dezinfecția pielii și mucoaselor înainte de injecții, puncții, biopsii, transfuzii, perfuzii; dezinfecția preoperatorie a pielii și mucoaselor; tratamentul plăgilor aseptice; tratamentul infecțiilor cutanate bacteriene și fungice; dezinfecția preoperatorie corporală totală sau parțială (băi dezinfectante).
Unguentul de Betadine: tratamentul arsurilor, al rănilor septice și aseptice, al ulcerelor trofice, escarelor și altor infecții cutanate și dermatoze suprainfectate.
Soluția de Betadine este un antiseptic cu spectru larg antimicrobian (bactericid, fungicid, virucid, protozoicid), recomandat pentru dezinfecția pielii și mucoaselor. Preparatul conține iodul activ ca agent antimicrobian. Săpunul chirurgical este recomandat atât în asepsia preoperatorie a mâinilor, cât și pentru igiena curentă a personalului medical. Unguentul de Betadine este un preparat cu larg spectru antimicrobian.

Compoziție:
Soluția conține 100 mg PVP-iodine/ml (corespunzător a 10 mg de iod activ pe ml); săpunul chirurgical conține 7,5 mg PVP-iodine/ml; unguentul conține 100 mg PVP-iodine/mg.

Mod de administrare:
Soluția poate fi folosită ca atare, nediluată, sau în diluție 1/10 în funcție de aplicație; (în forma nediluată când se urmărește o asepsie perfectă, cu o expunere de 1-2 minute). Pentru tratamentul rănilor, arsurilor, infecțiilor cutanate și ale mucoaselor, în diluție 1/10; pentru băile preoperatorii în diluție 1/100 (expunere uniformă timp de cel puțin 2 minute, apoi spălare cu apă caldă). Diluțiile de Betadine se prepară imediat înainte de folosire și nu se stochează ca atare; Betadine poate fi îndepărtată cu apă caldă, sau, petele textile cu tiosulfat de sodiu. Săpunul se folosește numai în formă nediluată; pentru practica medicală curentă 5 ml sunt suficienți, cu o expunere de cel puțin 1 minut; mâinile se clătesc apoi abundent cu apă caldă; preoperator se folosesc 10 ml timp de 2,5 minute; operația se repetă după spălarea abundentă a mâinilor cu apă sterilă (deci în total 20 ml Betadine timp de 5 minute). Unguentul: se aplică pe tegumente curate și uscate ori de câte ori se consideră necesar.

Contraindicații:
Sensibilitatea la iod; patologia tiroidiană, dermatită herpetiformă, înainte de tratamente cu iod radioactiv; insuficiență renală gravă; tratamentul copiilor prematuri și al nou născuților, gravidelor după a treia lună de sarcină și în timpul lactației (eventual numai după o evaluare medicală individuală și sub control continuu).

Precauții:
Culoarea brună a Betadinei îi indică eficacitatea; diminuarea sau dispariția culorii indică scăderea activității antimicrobiene; Betadina se descompune sub influența luminii sau la temperaturi mai mari de 40 de grade; efectul antimicrobian se exercită la un pH între 2 și 7; nu se folosește împreună cu preparate topice enzimatice sau pe bază de mercur; complexul PVP-iodină al Betadinei este incompatibil cu agenții reducători, sărurile alcaline și acizii. În cazul săpunului, datorită anumitor cazuri de sensibilitate, se recomandă testarea produsului înainte; Betadine nu se folosește împreună cu alți antiseptici; contactul cu ochii trebuie evitat. În patologiile tiroidiene, în special la bătrâni, unguentul nu se folosește decât sub strict control medical; aceleași precauțiunii trebuie luate în cazul nou născuților, copiilor mici, gravidelor și în perioada alăptării.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
În timpul sarcinii și alăptării iod povidona trebuie utilizată numai dacă este strict indicată și pe o perioadă minimă de timp.
Deoarece iodul traversează placenta şi se excretă în laptele matern și din cauza creșterii sensibilității fătului sau nou-născutului la iod, întimpul sarcinii și alăptării utilizarea iod povidonei trebuie să se facă în cantități cât mai reduse. Mai mult, concentrația de iod este mai mare în laptele matern comparativ cu concentrația din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecător (activitate redusă a glandei tiroide) cu valori ridicate ale TSH (hormon de stimulare tiroidiană) la făt sau nou născut. Poate fi necesar un control al funcției glandei tiroidea copilului. Trebuie neapărat
evitată o posibilă ingestie orală a soluției de către sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Betadine nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Prezentare:
20 g

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Сaracteristicile

Categoria Antiseptice, Afectiuni dermatologice
Linia de produse Betadine
Brand Egis Pharmaceuticals
Volum 20 g
Liki24 Astazi
800 000+
clienți
4 tari
Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria
4.7 mln
produse livrate
5 000+
farmacii partenere

Betadine unguent, 20 g, Egis Pharmaceutical comentarii

Nu există comentarii despre acest produs.