Selectați orașul

Orașe populare:

Selectați ţara

  • Franța
  • România
  • Ucraina
  • Germania
  • Italia
  • Austria

Articole

Cele mai bune vitamine pentru imunitate

Zi de zi corpul uman vine în contact cu o mulțime de agenți patogeni, asta fără includerea virusurilor și bacteriilor care deja în mod normal există în organismul nostru, ca cei din intestine și plămâni. Necătând la acestea, organismul se îmbolnăvește destul de rar. De ce? Răspunsul constă în faptul că sistemul imunitar are grijă să rămânem sănătoși, în lumea plină de microorganisme.

Echipa Liki24 10 noiembrie, 2022 5 min citit

Răcelile sezoniere. Cauze, simptome, tratament

Răceala reprezintă termenul cel mai frecvent utilizat pentru infecțiile tractului respirator superior, mai ales gât, nas și sinusuri. De obicei etiologia acesteia este una virală și apare în special în sezonul rece atât la copii cât și la adulți.

Echipa Liki24 28 octombrie, 2022 5 min citit

Tuse seacă și productivă. De ce apare și cum să scăpăm de ea?

Tusea este un simptom al diferitelor afecțiuni. Defapt, este o modalitate a organismului de a răspunde la factori iritanți care afectează sistemul respirator. Este un act reflex, dirijat de creier. El transmite impulsuri la măduva spinării, care la rândul său trimite mesaje la mușchii pieptului și abdominali de a se contracta rapid. Prin urmare are loc propulsarea aerului prin sistemul respirator și factorii iritanți sunt îndepărtați.

Echipa Liki24 10 octombrie, 2022 5 min citit

Glaucom. Cauze, simptome, tratament

În fiecare minută, la un adult se deteriorează vederea din cauza glaucomului, iar la un copil la fiecare 10 minute. Potrivit statisticilor, 16% din toate dizabilitățile din România sunt înregistrate din cauza glaucomului.

Echipa Liki24 29 septembrie, 2022 5 min citit

Puteți bea alcool în timp ce luați antibiotice?

În terapia cu antibiotice, mulți pacienți se întreabă despre compatibilitatea dintre antibiotice și alcool. Cineva are o zi de naștere sau o petrecere corporativă în acest moment sau aveți o manifestare care nu puteți refuza. Toată lumea are propriile motive, întrebarea este – ce se întâmplă dacă bei alcool și iei antibiotic?

Echipa Liki24 15 iulie, 2022 5 min citit

Faringită: tratament și profilaxie

Cea mai des întâlnită cauză a prezenței copiilor la medic este faringita, iar semnul de debut cel mai des întâlnit este durerea în gât.

Echipa Liki24 22 iunie, 2022 5 min citit

Ultimele articole

Articole populare

Adăugat în coş
Mergi la coş