Tensiometru pentru uz casnic: cum să alegi un tonometru?

Echipa Liki24
Echipa Liki24 14 iunie, 20225 min citit 262
Tensiometru pentru uz casnic: cum să alegi un tonometru?

Dacă suferiți de hipertensiunea arterială sau orice altă afecțiune care necesită monitorizarea tensiunii arteriale, probabil știți cât este de important să țineți evidența potențialelor fluctuații pe tot parcursul zilei.Tensiunea arterială mai des variază la femei, la vârstă tânără. În timpul sarcini puteți suferi de variații ale tensiunii arteriale (stare care prezintă un risc pentru făt și mama, ceea ce impune o supraveghere medicală continuă). Un debut al bolii hipertonice, indică creșterea constantă a tensiunii arteriale la persoanele de peste 50 ani.

Nu este comod să mergeți la doctor mereu când aveți nevoie de o măsurare exactă a parametrilor vitali și, din fericire, nici nu trebuie să faceți asta. Există o varietate mare de tensiometre care vă oferă aceleași rezultate din confortul casei dvs. și care vă vin în ajutor la monitorizarea semnelor vitale în permanență. Un aparat de tensiune calitativ pentru uz la domiciliu poate fi, de asemenea, un instrument esențial de gestionare a stării de sănătate, deoarece partajarea rezultatelor cu medical dvs. poate fi un ajutor enorm în reglarea tratamentului.

Tipuri de tonometre

Trei tipuri de monitori pentru tensiunea arterială pot fi găsite în farmacii. Alegerea depinde de bugetul alocat achiziției și de obiectivele dvs.

  • Mecanice - includ structural un bulb de cauciuc, o manșetă, un manometru și un stetoscop pentru a asculta pulsul. Este dificil să le folosiți - trebuie să aveți de-a face cu dispozitivul. Este extrem de incomod să măsurați presiunea pe cont propriu, prin urmare, tensiometrul mecanic este utilizat în principal în instituțiile medicale, fiind tensiometre profesionale. Avantajele dispozitivului includ precizie ridicată a indicatorilor, respectând regulile de măsurare. În categoria tensiometre prețuri – are costul cel mai accesibil. Medicii sunt de părerea că dispozitivele mecanice dau cea mai mică eroare atunci când sunt expuse la factori nedoriți - mișcări involuntare, o conversație în procesul de măsurare.
  • Semiautomate - de la primul tip se disting prin prezența unui afișaj electronic care înlocuiește manometrul. Restul designului este același cu cel al modelelor mecanice. În plus, poate exista un jurnal de măsurare, lumină de fundal. Tonometrele semi-automate sunt mai convenabile pentru casă decât modelele mecanice. Ele au, de asemenea, un preț accesibil, pot fi utilizate independent. Dezavantaje - pomparea unei pere necesită o cerere, deși mică, dar cu efort, cu care poate fi dificil să facă față o persoană în vârstă și/sau bolnavă. În cazul că încălcați regulile de măsurare, rezultatul va fi distorsionat, deci este recomandat să faceți cel puțin două măsurători la rând și să obțineți o valoare medie.
  • Automate - cea mai bună opțiune pentru uz casnic, persoanele în vârstă, care trebuie să monitorizeze independent presiunea. Metoda de funcționare este foarte simplă - utilizatorul tocmai a pus o manșetă și a apăsat un buton. Toți indicatorii apar pe ecranul electronic. Acestea sunt cele mai funcționale dispozitive care sunt adesea echipate cu opțiuni suplimentare. Ele au un preț mai mare, dar au multe avantaje. Ele sunt foarte ușor de utilizat, puteți măsura presiunea în orice condiții, nu aveți nevoie de abilități.

Există, de asemenea, tonometre cu mercur, dar acestea sunt folosite extrem de rar și numai în spitale și clinici.

În funcție de metoda de atașare a manșetei se desosebesc următoarele tensiometre:

  • Pe umăr. Cel mai comun, fiind numit și tensiometru de braț. La vânzare au apărut printre primele și sunt încă populare. În această categorie puteți găsi atât modele mecanice, cât și electronice. Ele se potrivesc aproape tuturor și oferă cele mai precise rezultate ale măsurătorilor. Dezavantajele pot fi atribuite doar necesității de a elimina hainele, deoarece mâna nu trebuie să stoarcă nimic.
  • Pe încheietura mâinii. Este convenabil de utilizat. Ele sunt adesea alese de sportivi pentru a controla tensiunea arterială în timpul antrenamentului. Avantajele tonometrelor purtate pe încheietura mâinii - ușurința în utilizare, dimensiuni mici, capacitatea de a măsura tensiunea în orice moment, fără a îndepărta hainele. Dezavantaje - probabilitatea de denaturare a rezultatelor în cazul mișcării aleatorii, stabilitatea scăzută a rezultatelor. Modelele încheieturilor sunt adesea alese de către persoane cu un volum prea mare de biceps atunci când nu este posibilă utilizarea manșetei pe braț.
  • Cu fixare pe deget. Dispozitivele cele mai puțin frecvente și cele mai scumpe. Este extrem de simplu să le folosiți, dar există mari îndoieli cu privire la precizia măsurătorilor. În zona încheieturii mâinii și a presiunii degetelor pot fi diferite, datorită distanțelor diferite față de inimă. Dintre avantajele - dimensiuni mici (tonometrul poate fi purtat în buzunar), cea mai rapidă măsurătoare în orice loc.

Acum, în principal, tensiometrele automate de monitorizare a tensiunii arteriale sunt populare. Acestea sunt cele mai potrivite pentru uz casnic, multe dintre ele măsurând presiunea foarte precis. Ce companie să preferați? Următoarele branduri au câștigat cea mai mare popularitate în rândul utilizatorilor.

  • Omron - o companie din Japonia "Omron" oferă utilizatorilor cele mai moderne modele de tonometre inclusiv tensiometru digital. Echipamentul său este furnizat în diferite țări ale lumii, de încredere de către medici. Avantajele lor includ o mare selecție de modele, dimensiuni compacte ale dispozitivelor, prețuri adecvate.
  • Microlife - printre tehnologiile proprii firmei Microlife se numară tehnologia "PAD" (Pulse Arrhythmia Detection - pentru detectarea din timp a aritmiilor, adică a bătăilor neregulate ale inimii), tehnologia Gentle+ (de control optim al vitezei și al presiunii), tehnologia AFIB (detecția riscului de atac cerebral), tehnologia MAM (măsoară automat trei valori consecutive si face media lor). Marca se distinge printr-o varietate de modele, prețuri rezonabile.
  • Hartmann - compania germană furnizează tonometre de înaltă calitate. Printre acestea găsiți o varietate mare de modele de uz casnic. Particularitatea tehnologiei companiei germane este măsurarea tridimensională a valorilor tensiunii arteriale, tehnologiile inovatoare, recunoașterea fibrilației atriale. Toate dispozitivele sunt de înaltă calitate.

Principii de bază în alegere

Uneori, pentru a alege cel mai bun model, este suficient să respectați principiile generale. De exemplu, dacă cumpărați un monitor de tensiune arterială pentru un copil, trebuie să vă uitați la dimensiunea manșetei sau să o achiziționați separat. Găsiți cea mai bună opțiune posibilă.

Dacă persoana pentru care se achiziționează tonometrul suferă de ateroscleroză sau o încălcare a circulației periferice, nu se recomandă utilizarea dispozitivelor purtate pe încheietura mâinii. Dacă vorbim despre încălcări constatate ale ritmului cardiac, este necesar să se acorde prioritate modelelor cu un indicator al aritmiei. Acestea vor fixa ritmul neregulat și vor afișa pictograma corespunzătoare pe ecran. Pentru persoanele cu un impuls slab, modelele standard dau adesea valori eronate. În acest caz, este mai bine să alegeți modele mai scumpe, dar mai fiabile, cu un sistem de logică intelectuală. Dispozitivul inteligent selectează independent viteza de reducere a presiunii, oferind cele mai precise rezultate.

Ține-ți tensiunea sub control cu ​​Liki24.ro :)