Beschreibung
Antioxidant+, 60 comprimate, Dacia Plant
Antioxidantii sunt molecule care impiedica procesul de oxidare, avand capacitatea de a neutraliza radicalii liberi si de a impiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol), prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia.
Antioxidantii sunt molecule care impiedica procesul de oxidare, avand capacitatea de a neutraliza radicalii liberi si de a impiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol), prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia.
Radicalii liberi pot fi definiti ca atomi sau molecule care contin in structura lor un electron neimperecheat. Aceasta configuratie imprima un caracter instabil moleculelor (sau atomilor), care vor manifesta tendinta de stabilizare, realizata prin captarea sau cedarea unui electron altei molecule care, la randul ei, va deveni radical liber, generandu-se astfel o reactie in lant, care va conduce la dezechilibre enzimatice si la modificari ale materialului genetic, avand ca efect transformarea maligna a celulelor. Din acest punct de vedere, antioxidantii pot fi definiti ca molecule care au capacitatea de a ceda sau de a primi electroni ai radicalilor liberi, pe care ii neutralizeaza, oprind astfel efectul de cascada al proceselor oxidative.
Surse de radicali liberi.
Radicalii liberi din organismul uman prezinta atat efecte benefice cat si efecte nocive. Principala sursa de radicali liberi din organism sunt mitocondriile, cei mai importanti fiind: radicalii liberi ai oxigenului (oxigenul singlet – 1o2 , superoxid – o2-. Hidroxil – oh., alcooxil – ro., fenoxil – aro. , peroxil – roo.) si ai azotului (no, no2, no3). Radicalii liberi produsi in organism intervin in diferite procese fiziologice, cum ar fi: apararea organismului impotriva atacului microbian (ei avand actiune bactericida in cursul procesului de fagocitoza), stimularea cresterii si a proliferarii celulare, inducerea apoptozei celulelor (apoptoza reprezinta moartea fiziologica a celulelor, ca rezultat al mecanismului de mentinere al homeostaziei). Factorii favorizanti care pot declansa eliberarea de radicali liberi in organism sunt: radiatiile ionizante si uv, razele x si microundele, telefoanele mobile, activarea neutrofilelor, xantinoxidaza, lanturile transportoare de electroni de la nivelul mitocondriilor, etc.
Sursele externe de radicali liberi, cum ar fi: aditivii alimentari chimici, fumul de tigara, gazele de esapament, medicamentele, metalele grele, pesticidele, impreuna cu factorii favorizanti, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea organismului, excesul de radicali liberi manifestand o actiune distructiva, direct proportionala cu gradul de poluare, iradiere sau intoxicare cu substantele chimice provenite din colorantii si conservantii alimentari, precum si din alte surse externe.
Efectele nocive ale radicalilor liberi.
Datorita instabilitatii lor, radicalii liberi sunt molecule extrem de reactive, care pot produce: distrugerea membranelor celulare (prin oxidarea lipidelor din compozitia acestora), oxidarea colesterolului ''rau'' ldl (cu aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia), oxidarea proteinelor, iar la nivelul adn-ului pot produce mutatii genetice, aberatii cromozomiale sau pot modifica bazele azotate din compozitia acestora, producand rupturi ale catenelor de adn, conducand astfel la aparitia tumorilor, imbatranirii precoce, precum si a bolilor degenerative.
Antioxidantii.
Antioxidantii au rolul de a proteja organismului de stresul oxidativ (dezechilibrul dintre nivelul produsilor de oxidare si capacitatea antioxidanta a organismului). Antioxidantii endogeni sunt sisteme enzimatice cu rol antioxidant, cele mai cunoscute fiind: superoxidismutaza (sod), catalaza, glutation peroxidaza, etc. de cele mai multe ori, acestea nu fac fata invadarii organismului de catre radicalii liberi proveniti din mediul extern, fiind necesara administrarea suplimentara de antioxidanti naturali, care sa sustina organismul in lupta pentru supravietuire.
Antioxidant reprezinta o asociere de plante si alge marine conceput in vederea asigurarii atat a unei protectii maxime a organismului impotriva efectului distructiv al radicalilor liberi, cat si pentru ameliorarea tulburarilor si a disfunctiilor generate de acestia, stopand evolutia procesului degenerativ.
Actiuni
Majore:
Stopeaza efectul in cascada al proceselor oxidative, neutralizeaza radicalii liberi, impiedica oxidarea ldl-colesterolului si a lipidelor din compozitia membranelor celulare, creste nivelurile enzimelor antioxidante (superoxidismutaza, catalaza si glutation peroxidaza), impiedica evolutia proceselor degenerative si imbatranirea precoce, protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ provocat de agentii poluanti din mediu, stimuleaza sinteza de rodopsina, mareste acuitatea vizuala, antioxidant, capilaro- si vasoprotector, neuroprotector, antimutagen, antitumoral.
Alte actiuni:
Antiagregant-plachetara, vasodilatatoare, diuretica, imunomodulatoare.
Indicatii
Se utilizeaza ca adjuvant in: stres oxidativ, imbatranire precoce, afectiuni degenerative oculare (degenerescenta maculara, glaucom, cataracta, retinopatie diabetica) si neurologice (boala alzheimer, sechele avc), ateroscleroza, reumatism cronic degenerativ, tumori, expuneri la radiatii (terapeutic, accidental, radiatiile provocate de telefonul mobil, etc), pentru contracararea efectelor agentilor poluanti din mediu, aditivilor alimentari (coloranti, edulcoranti, conservanti, etc), fumatului, consumului excesiv de alcool si in geriatrie.
Contraindicatii
Alergie la oricare dintre componentele produsului.
Administrare
Adulti: cate 1 cpr. de 3 ori pe zi, inainte de mese.
Tineri intre 15 si 18 ani: cate 1 cpr. de 2 ori pe zi, inaintea mesei.
Copii sub 14 ani: dupa sfatul medicului.
Comprimatele se inghit cu apa sau se sfarama in gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). in caz de dificultate la inghitire, comprimatele se pot rupe in doua.
Compozitie
Plante si alge marine: coacaz-negru (ribes nigrum)-extract hidroalcoolic 8:1 (100mg), struguri (vitis vinifera)-extract hidroalcoolic cu 95% proantocianidine (100mg), spirulina (spirulina platensis)-algae (100mg), turmeric (curcuma longa)-rhizoma (100mg), afin (vaccinium myrtillus)-extract hidroalcoolic 8:1 (50mg), catina (hippophae rhamnoides)-extract hidroalcoolic 10:1 (50mg), ceai-verde (camellia sinensis)-folium (50mg), goji (lycium barbarum)-extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide (50mg).
Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.
Coacaz-negru (ribes nigrum)
Coacazul-negru este considerat a fi unul dintre cele mai puternice surse de antioxidanti datorita continutului sau bogat in substante bioactive: compusi fenolici, antocianozide, prodelfinidoli dimeri si trimeri, flavone si vitamina c, care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Alte proprietati: capilaro- si vasoprotector, antiagregant-plachetar.
Struguri (vitis vinifera)
Semintele de struguri contin proantocianidine si resveratrol, substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta, care impiedica oxidarea ldl-colesterolului, prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia; prezinta actiune neuroprotectoare, incetinind evolutia proceselor degenerative care apar in cazul bolii alzheimer si protejand organismul impotriva imbatranirii precoce.
Spirulina (spirulina platensis)
Spirulina face parte din clasa algelor albastre-verzi, avand un continut ridicat de substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta: ficocianina (pigmentul care da culoarea algei), acizi fenolici, β-caroten, vitamina e si seleniu. Cercetari recente au demonstrat ca ficocianina are capacitatea de neutralizare a radicalilor liberi, inhiband peroxidarea lipidelor; de asemenea, spirulina creste nivelurile de glutation, superoxidismutaza si catalaza, jucand un rol activ in reducerea stresului oxidativ.
Turmeric (curcuma longa)
Originar din sud-estul asiei si africa tropicala, turmericul este o planta care contine: curcuminoide (curcumina, demetoxicurcumina) si resveratrol, substante antioxidante care neutralizeaza radicalii peroxizi si fenolici, inhiband totodata peroxidarea lipidelor, indusa de agenti chimici (proveniti din surse externe). Studii recente au aratat ca, turmericul poate impiedica deteriorarea adn-ului, conferind, de asemenea, capacitate de protectie impotriva bolilor neurodegenerative.
Afin (vaccinium myrtillus)
Fructele de afin au o compozitie bogata in substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta, capilaro- si vasoprotectoare, antiagreganta-plachetara: antocianozide (mirtilozidele a si b), flavone (hiperozida si quercitrozida), procianidoli si resveratrol. Fructele de afin stimuleaza sinteza de rodopsina si imbunatateste fluxul sangvin si irigarea ochiului, putand fi administrate ca adjuvant atat in afectiuni oculare degenerative (glaucom, cataracta, retinopatie diabetica, degenerescenta maculara), cat si pentru adaptarea vederii la lumina nocturna, marind acuitatea vizuala.
Catina (hippophae rhamnoides)
Catina are o compozitie bogata in substante puternic antioxidante cu rol in neutralizarea radicalilor liberi: vitamine (c, e, pp), carotenoide, flavonoli, acizi fenolici si trans-resveratrol. Studiile recente au demonstrat ca substantele carotenoide sunt cei mai puternici captatori biologici ai radicalului de oxigen singlet. Conform cercetarilor efectuate, izomerii cis ai carotenoidelor au capacitatea de a intrerupe reactiile radicalice in lant, oprind astfel efectul in cascada al proceselor oxidative.
Ceai-verde (camellia sinensis)
Originar din china, ceaiul-verde, este cunoscut si utilizat de peste 5000 de ani. Frunzele de ceai-verde au un continut ridicat de: acizi polifenolici (acid cafeic si clorogenic), taninuri galice, catehice si mixte, polifenoli cu structura tropolonica, flavonoide si proantocianidoli, substante bioactive care neutralizeaza radicalii liberi de oxigen (superoxid, peroxil, hidroxil si peroxinitrit), inhiba peroxidarea lipidelor, reduce stresul oxidativ, prezentand actiune antimutagena si antitumorala.
Goji (lycium barbarum)
Goji este un arbust originar din muntii Himalaya utilizat in medicina traditionala chineza de aproximativ 2000 de ani. In compozitia plantei au fost identificate urmatoarele substante bioactive: vitamine (A, C si E), carotenoide si polizaharide. Luteina si zeaxantina se acumuleaza la nivelul maculei (zona centrala a retinei care mediaza vederea centrala), ajutand la prevenirea bolilor degenerative oculare. Cercetari recente au aratat ca fructele de goji impiedica peroxidarea LDL-colesterolului si neutralizeaza eficient radicalii de superoxid si peroxil, crescand totodata si nivelurile enzimelor: superoxidismutaza (SOD), catalaza si glutation peroxidaza.
Prezentare:
60 comprimate
Eigenschaften
Produkt-Code | 60254 |
Kategorie | Antioxidantien, Nahrungsergänzungsmittel |
Marke | Dacia Plant |
Menge | 60 |
Darreichungsform | Überzogene Tabletten |
Lieferung von | Rumänien |
Produktbewertungen
Es gibt keine Bewertungen zu diesem Produkt.