Închide

Dermazin 10mg/g, 50 g, Sandoz

Codul produsului: 62856
  • Dermazin 10mg/g, 50 g, Sandoz
Imaginea este cu titlu de prezentare

Descrierea

Dermazin 10mg/g, 50 g, Sandoz [4030855433384]

Indicații:
Tratamentul și profilaxia arsurilor infectate și a rănilor suprainfectate, inclusiv escare și răni adânci netratate.

Compoziție:
1 g de sulfadiazină de argint micronizată în baza hidrofilă la 100 g cremă.

Mod de administrare:
Tratamentul se poate aplica imediat după evaluarea extinderii și profunzimii rănilor cauzate de arsuri. După ce se curăță zona și se înlătură țesuturile devitalizate, cremă Dermazin se aplică într-un strat de 2-4 mm grosime pe suprafața arsurii sau, de preferat, se aplică pe un tifon steril care se plasează peste rană. Aplicarea cremei se poate face cu o spatulă sterilă sau mănușa. Arsura se unge cu cremă o dată pe zi. În arsuri severe crema se reaplică zilnic. Durata unui tratament pentru arsuri superficiale depinde de gradul leziunii de la câteva zile, la o lună, cel mult. Intervenția chirurgicală este necesară numai în cazul în care după o lună de tratament cu Dermazin nu se ajunge la vindecare. Înainte de fiecare aplicare a cremei, rana se va spăla sub jet de soluție antiseptică, pentru înlăturarea resturilor de cremă și a exsudatului care apare din abundență după aplicarea cremei Dermazin, cu aspect de puroi după culoare, dar în realitate aseptic. Cremă Dermazin este indicată pentru aplicări repetate la un singur pacient. Aplicarea cremei este nedureroasă. Nu pătează hainele și lenjeria de pat.

Contraindicații:
Utilizarea Dermazinului este contraindicată la copii prematuri și nou-născuți, datorită icterului fiziologic. Dermazin nu se va folosi în timpul sarcinii, cu excepția cazurilor în care se apreciază că beneficiile tratamentului în încercarea de a salva viața sunt mai mari decât posibilul risc asupra fătului.

Precauții:
Se cere prudența în cazul hipersensibilității la sulfamide datorită posibilelor reacții alergice, la pacienții cu insuficiență congenitală de glucozo-6-fostat-dehidrogenază, deoarece poate apărea hemoliza după aplicarea cremei pe suprafețe mari ale corpului, ca și în tulburări hepatice și renale. Când tratamentul cu Dermazin implică administrare prelungită pe suprafețe mari se va controla numărul leucocitelor, fiind posibilă apariția leucopeniei.
Atenție! Creșterea temperaturii corporale, la copii în primele zile de tratament nu este urmărea administrării Dermazinului și nu trebuie să conducă la întreruperea terapiei.

Sarcină, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Tratamentul cu Dermazin în timpul sarcinii sau în timpul alăptării trebuie inițiat numai la recomandarea medicului dumneavoastră.
Având în vedere experiența limitată și riscurile menționate anterior sulfadiazina de argint trebuie utilizată cu precauție la femeile gravide sau la femeile care intenționează să rămână gravide.
Nu se cunoaște dacă sulfadiazina de argint este excretată în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele Dermazin asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Prezentare:
50 g

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Сaracteristicile

Categoria Arsuri, Afectiuni dermatologice
Brand Sandoz
Volum 50 g
Doza 10 mg
Liki24 Astazi
800 000+
clienți
4 tari
Romania, Ucraina, Polonia, Ungaria
4.7 mln
produse livrate
5 000+
farmacii partenere

Dermazin 10mg/g, 50 g, Sandoz comentarii

Nu există comentarii despre acest produs.