Description
Faina de Soriz, 500 g, Andigor
Proprietati:
- sorgul este o planta cu originea in Africa Ecuatoriala si este a cincea cea mai cultivata cereala din lume, imediat dupa grau, porumb, orez si orz si cel mai importatnt aspect NU CONTINE GLUTEN.
- exista peste 30 de specii diferite de sorg originare din regiunile cu clima tropicala si subtropicala;
- in Romania exista relativ putine culturi de sorg, desi, alaturi de amarant, acesta a constituit baza alimentatiei romanilor in anii 70;
- este o cereala bogata in amidon, completat de proteine, minerale si vitamine, grasimi si carbohidrati cu eliberare lenta;
- dintre vitaminele pe care le contine fac parte: B1, B2, B5, B6, H, E, PP; iar dintre sarurile minerale: Magneziu, Calciu, Fosfor, Potasiu, Sodiu, Zinc, Fier, Cupru, Sulf, Clor, Cobalt, Siliciu, Bor.
- contine 22 de grame de proteine la 192 grame de cereale, adica 43 % din necesarul zilnic de protein, 47 % din necesarul de fier si 55 % din valoarea recomandata de fosfor;
- este si o sursa buna de Magneziu, Cupru, Calciu, Zinc si Potasiu;
- mai contine si 30 % din cantitatea recomandata de niacina si tiamina. (vitamina B ) necesare pentru metabolizarea corecta a carbohidratilor si a nutrientilor;
- imbunatateste puterea cognitiva, functionarea optima a creierului si a neurotransmitatorilor depinde de fosfor.
Mod de utilizare:
In preparate dulci sau sarate, in amestec cu lte fainuri si/sau amidonuri. Se pot obtin atat paine, biscuiti, paste dar si prajituri.
Ingrediente:
Faina de Soriz
Precautii:
Poate contine urme de porumb.
Prezentare:
500 g
Features
Product code | 32054 |
Category | Flour, Flour, bran and mixes |
Brand | Andigor |
Volume | 500 g |
Delivery from | Romania |
Reviews
There are no reviews for this product.