Description
Unt de cacao pur nerafinat, 125 g, Sanflora
Unt de cacao nerafinat, pur, obținut în urma primei presări a masei de cacao; untul de cacao astfel obținut este apoi filtrat, fără a mai fi supus procesului de dezodorizare (Pure prime pressed natural cocoa butter). Are un miros puternic de cacao/ciocolată. Pe tot parcursul procesului de producție nu sunt utilizați solvenți sau alți aditivi. Fără conservanți. Acest unt de cacao este obținut într-o companie bazată pe o tradiție de familie, cu peste 75 de ani de experiență în domeniul prelucrării și procesării boabelor de cacao.
Proprietăți și indicații: Este un excelent hidratant; este solid la temperatura camerei dar se topește rapid în contact cu pielea (datorită temperaturii de topire, mai joasă decât temperatura corpului). Datorită acestei însușiri este deseori folosit în balsamuri de buze și creme. Are proprietăți emoliente deosebite, lăsând pielea netedă, moale și catifelată. Conține vitamina E (Tocopherol), fitosteroli și polifenoli, constituenți care fac din untul de cacao un ingredient cosmetic cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și de protecție față de factorii agresivi de mediu. Datorită acidului oleic din compoziție este ușor absorbit în piele, menținându-i hidratarea și ajutând la reînnoirea celulară. Prin conținutului ridicat de acid stearic (cca 34%) untul de cacao favorizează retenția apei în piele, menținând elasticitatea pielii și contribuind la refacerea filmului hidrolipidic. Îmbunătățește capacitatea de a se întinde pe piele a produselor cosmetice în cadrul cărora este încorporat. Ajută la stabilizarea emulsiilor și la ajustarea vâscozității produselor cosmetice. Este una dintre cele mai stabile grăsimi vegetale.
Utilizare: O gamă largă de produse de îngrijire corporală, incluzând unturi de corp și produse de îngrijire a buzelor. Untul de cacao se utilizează pe scară largă în produsele care ajută la prevenirea apariției vergeturilor. Este nelipsit din formulele de cosmetice naturale, aducând emolienta, condiționare, textură și calități hidratante deosebite oricărui produs cosmetic natural în care este folosit. Se utilizează pe scara din ce în ce mai largă în produsele de întreținere a părului, în special în tratamentele cosmetice și balsamuri de păr. Untul de cacao este solid și se topește la o temperatură de cca 32-34°C. Folosit în săpunuri le conferă acestora duritate și emolientă; dozaj recomandat: 5-10% din cantitatea totală de uleiuri.
Prezentare: 125g.
Caractéristiques
Code produit | 59268 |
Catégorie | Beurre corporel, Soin du corps, Maman & Bébé, Hygiène & soin maternel, Crèmes anti-vergetures |
Marque | Sanflora |
Volume | 125 g |
Type de produit | Beurre |
Ingrédient principal | Cacao |
Livraison à partir de | Roumanie |
Évaluations des produits
Il n'y a pas de commentaires sur ce produit.