L'image est uniquement utilisée à des fins de présentation
Description
Faina de secara, 1 kg, Pirifan
Faina de secara, saraca in glutenFaina de secara provine dintr-o cereala originara din Asia Minora. Aceasta are o savoare dulce foarte placuta. Secara este o cereala excelenta, plina de fibre, cu un gust pronuntat. Aceasta vine atat cu echilibru cat si cu o multime de beneficii nutritionale. In plus, poti apela la ea fara probleme. Secara te poate ajuta sa conferi mai multa varietate in felurile de mancare care sunt pe baza de cereale. De o culoare mai gri, faina de secara da un aluat destul de lipicios care nici nu este foarte elastic. Aceasta nu contine gluten ci unii compusi care sunt facuti sa mentina structura painii la coacere. Faina de secara se poate amesteca cu faina de grau.
Cei mai importanti nutrienti.
Mangan. Faina de secara este o excelenta sursa de mangan. 100 de grame de boabe de secara asigura mai mult de 33% din necesarul zilnic. Manganul actioneaza pe post de cofactor al mai multor enzime care faciliteaza o multime de procese metabolice. Acesta participa si la prevenirea neplacerilor provocate de radicalii liberi.
Fosfor. Boabele de secara, faina si painea de secara sunt surse de fosfor, care este al doilea mineral cel mai abundent din organism dupa calciu. Acesta joaca un rol esential in formarea si mentinerea sanatatii oasleor si a dintilor. In plus, printre altele, participa si la crestere, la regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea unui Ph normal in sange.
Fier. Bobul si faina de grau sunt surse de fier pentru barbati, in timp ce painea de secara este o sursa pentru amandoi, nevoile lor fiind diferite. Este un mineral esential pentru transportul oxigenului, pentru formarea globuelor rosii in sange care are si un rol in fabricarea noilor celule, a hormonilor si a neurotransmitatorilor.
Faina de secara este bogata si in fibre, deci benefica pentru metabolism si pentru calitatea bacteriilor intestinale. Este benefica si pentru circulatia sanguina.
Faina de secara se poate folosi in retetele de paine, de turta dulce sau alte tipuri de patiserii. Poti folosi si un premix de faina. In Franta painea din faina de secara se foloseste in mod traditional la fructe de mare si la pastravi.
Faina de secara este ideala pentru a face clatite. Dintr-un premix de faina de hrisca si secara se fac cele mai bune clatite, servite alaturi de fructe preprate in unt. Cea mai buna faina pentru patiserie.
Prezentare:
1000 g
Caractéristiques
Code produit | 11134 |
Catégorie | Farine, Farines & mélanges |
Marque | Pirifan |
Volume | 1000 g |
Livraison à partir de | Roumanie |
Évaluations des produits
Toutes les revues

Il n'y a pas de commentaires sur ce produit.
Nous vous remercions pour votre commentaire! Il a été transmis à la modération.
Ce que disent nos clients