Cele mai bune remedii pentru răceală fără prescripție medicală

Echipa Liki24
Echipa Liki24 05 martie, 20232 min citit 123
Inna Didik
Editor: Inna Didik – Writer / medic rezident neurolog
 Verificat Actualizat 05.03.2023
Cele mai bune remedii pentru răceală fără prescripție medicală

Răceala este o afecțiune comună care afectează miliarde de oameni în fiecare an. Simptomele răcelii includ congestie nazală, tuse, durere de cap, dureri musculare și febră. Chiar dacă răceala nu este o boală gravă, ea poate fi foarte neplăcută și poate dura între 7 și 10 zile. Din fericire, există o varietate de medicamente disponibile fără prescripție medicală care pot ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii și la accelerarea vindecării.

  • Ibuprofen - Este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) care poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap, a febrei și a durerilor musculare. De asemenea, el poate ajuta și la reducerea inflamației și congestiei nazale.
  • Paracetamol - Este un alt medicament disponibil fără prescripție medicală, care poate fi utilizat pentru a ameliora durerile de cap, durerile musculare și febra. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ameliora simptomele răcelii, cum ar fi tusea și congestia nazală.
  • Aspirina – Reprezintă primul medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Efectul său principal este scăderea temperaturii corporale. Dar pe lângă aceasta, ajută la ameliorarea durerilor de gât, articulare, dentare și durerilor de cap
  • Pseudoefedrina - Este un medicament decongestionant, care poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale.
  • Dextrometorfan - Este un medicament supresor al tusei, care poate fi utilizat pentru a ameliora tusea uscată.
  • Guaiacol - Este un medicament expectorant, care poate fi utilizat pentru a ameliora tusea cu producție de mucus.
  • Zinc - Este un mineral esențial, care poate fi utilizat pentru a sprijini sistemul imunitar și pentru a preveni și trata răceala.
  • Vitamina C - Este un alt nutrient important pentru sistemul imunitar. Devine activ la diverse locații, odată cu pătrunderea virușilor în corpul uman, și anume reduce stresul oxidativ și favorizează formarea celulelor albe în organism.
  • Echinacea - Este o plantă cu efect puternic antioxidant și calmant în diverse tipuri de dureri. Poate fi utilizată în creșterea eficacității sistemul imunitar și astfel ajuta la prevenirea și tratarea răcelilor și gripei.
  • Vitamina D - Este o vitamină esențială pentru sănătatea oaselor, dar poate fi, de asemenea, utilizată pentru a susține sistemul imunitar și pentru a preveni răceala.

Este important să urmezi instrucțiunile de pe etichetă și să consulți un medic sau farmacist înainte de a lua orice medicament nou, mai ales dacă ai alte afecțiuni cronice sau administrezi concomitent alte medicamente. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!